Λωρίδα της Γάζας: Σήμερα η τελευταία μέρα εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Λωρίδα της Γάζας: Σήμερα η τελευταία μέρα εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Σήμερα είναι η τέταρτη και τελευταία μέρα της ανακωχής μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακωχή που επέτρεψε την απελευθέρωση ομήρων και φυλακισμένων, καθώς και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Χτες το βράδυ, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι επιδιώκει την παράταση της ανακωχής πέρα από τις τέσσερις ημέρες που προβλέπει η συμφωνία, με στόχο να αυξήσει τον αριθμό των κρατουμένων που θα απελευθερωθούν. Ωστόσο, μένει να φανεί αν το Ισραήλ θα συμφωνήσει με αυτήν την πρόταση. Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, που συνδέεται με τη Χαμάς, αναφέρει ότι αυτή η πρόταση για παράταση θα είναι διάρκειας 2 έως 4 ημερών.

Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ και με τη στήριξη της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή. Προέβλεπε μια 4ήμερη παύση των εχθροπραξιών, τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την απελευθέρωση 50 ομήρων από τους 200 και πλέον που κρατούνταν στον παλαιστινιακό θύλακα, με την αντάλλαγμα την απελευθέρωση 150 φυλακισμένων Παλαιστίνιων.

Exit mobile version