Μεξικό: Απελευθερώθηκαν σώοι οι 3 δημοσιογράφοι που απήχθησαν

Μεξικό: Απελευθερώθηκαν σώοι οι 3 δημοσιογράφοι που απήχθησαν

Οι τρεις δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί τις προηγούμενες ημέρες σε πόλη της πολιτείας Γκερέρο στο Μεξικό απελευθερώθηκαν σώοι, όπως ανακοίνωσε το περιφερειακό γενικό εισαγγελία το περασμένο Σάββατο.

Το Μεξικό κατατάσσεται μεταξύ των πιο επικινδύνων χωρών για τους δημοσιογράφους. Μέχρι στιγμής φέτος, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Άρθρο 19 καταγράφει πέντε δολοφονίες δημοσιογράφων. Η προηγούμενη χρονιά είχε σημειώσει το υψηλότερο αριθμό δολοφονιών δημοσιογράφων από το 2000, με 13 τέτοια περιστατικά.

Οι τρεις δημοσιογράφοι που απελευθερώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο ήταν ανάμεσα στα πέντε άτομα που είχαν απαχθεί τις προηγούμενες ημέρες στην τουριστική πόλη Τάξκο. Η εισαγγελία είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι εξετάζει την υπόθεση.

Οι Σίλβια Άρσε και Αλμπέρτο Σάντσες, το ζευγάρι που διαχειρίζεται τον ειδησεογραφικό ιστότοπο RedSiete, απελευθερώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε η ΜΚΟ Άρθρο 19. Είχαν απαχθεί την Τετάρτη από ένοπλους που εισέβαλαν στα γραφεία του ιστότοπου στην Τάξκο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η ΜΚΟ.

Επίσης, ο διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας El Espectador de Taxco, Μάρκο Τολέδο, αφέθηκε επίσης ελεύθερος, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Αναζητείται ακόμη ο γιος του κ. Τολέδο, το πέμπτο άτομο που είχε απαχθεί, σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα της Γκερέρο.

Exit mobile version