Νιγηρία: Ομάδα ενόπλων σκότωσε έναν και απήγαγε άλλους 150 για λύτρα

Νιγηρία: Ομάδα ενόπλων σκότωσε έναν και απήγαγε άλλους 150 για λύτρα

Σε μια συντονισμένη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε τέσσερα χωριά στη βορειοδυτική πολιτεία της Ζαμφαρά στη Νιγηρία, απήχθησαν τουλάχιστον 150 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, και ένας κάτοικος σκοτώθηκε. Οι επιθέσεις αυτού του είδους, που γίνονται με σκοπό τις απαγωγές για λύτρα, είναι συχνές στη βορειοδυτική Νιγηρία, με οπλισμένες συμμορίες να απαγάγουν τους κατοίκους και τους ταξιδιώτες και να απαιτούν υψηλά λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων τους. Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που σε ορισμένες περιοχές οι μετακινήσεις και οι αγροτικές δραστηριότητες θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ζαμφαρά δεν έδωσε αμέσως σχόλια για την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ προχθές. Οι ένοπλοι που επέβαιναν σε δεκάδες μοτοσικλέτες εξαπέλυσαν επιθέσεις σε τέσσερα χωριά στην περιοχή Μάρου της πολιτείας. Αναφέρεται ότι ο επικεφαλής των επιθέσεων απαιτεί λύτρα ύψους 100 εκατομμυρίων ναιρα (περίπου 109.000 ευρώ).

Η ανασφάλεια στη Νιγηρία επιδεινώνεται, ενώ ο νέος πρόεδρος Μπόλα Τινούμπου, που ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Μάϊο, δεν έχει ακόμη παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της ανασφάλειας. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε, όπως η κατάργηση των επιδοτήσεων των καυσίμων και η απελευθέρωση της ισοτιμίας του νομίσματος, έχουν αυξήσει σημαντικά το κόστος ζωής, προκαλώντας δυσαρέσκεια μεταξύ των πολιτών.

Exit mobile version