Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 27/11/2023

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 27/11/2023

Για σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, με εξαίρεση λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ βροχές αναμένονται μόνο σε ορισμένα τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου. Ωστόσο, από τις βραδινές ώρες προς τις πρωινές της Τρίτης 28 Νοεμβρίου, αναμένονται βροχές στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Τη νύχτα και το πρωί της Τρίτης, αναμένεται παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται άνοδος στις ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ως εξής: στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 8 βαθμούς, στην Ήπειρο από -6 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 15-16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 9 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 15 βαθμούς. Στην Κρήτη, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, αλλά θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση και στροφή τους σε νοτιοδυτικούς έως 4-5 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις, με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, θα είναι περίπου 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται επίσης αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν αρχικά από βόρειες γενικά διευθύνσεις, με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, και σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Exit mobile version