Χαλκίδα: Kρατούσαν όμηρο επιχειρηματία και τον βασάνιζαν επί 10 ώρες για να του αποσπάσουν χρήματα

Χαλκίδα: Kρατούσαν όμηρο επιχειρηματία και τον βασάνιζαν επί 10 ώρες για να του αποσπάσουν χρήματα

Μια σοβαρή υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές, καθώς ένας 64χρονος επιχειρηματίας, που διαμένει περιοδικά στην Χαλκίδα, κατήγγειλε ομηρία και 10ωρο βασανισμό.

Το περιστατικό παρέμενε άγνωστο για περίπου 9 ημέρες, μέχρις ότου το θύμα πήγε στην αστυνομία την περασμένη Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, και κατήγγειλε τα όσα υπέστη.

Ο 64χρονος, που έχει γερμανική υπηκοότητα και είναι μόνιμος κάτοικος της Γερμανίας, είναι ιδιοκτήτης σπιτιού στην Χαλκίδα, όπου διαμένει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με την καταγγελία, το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου 2023, ένας γείτονάς του, ο οποίος είναι επίσης καταγωγής από το Καζακστάν, τον κάλεσε να επισκεφθεί το σπίτι του.

Όταν ο 64χρονος έφτασε στο σπίτι του γείτονά του, ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με πέντε άνδρες που είχε δει νωρίτερα στο παρελθόν και γνώριζε ότι είχαν σχέσεις με τον γείτονά του. Οι δράστες απαίτησαν από αυτόν να πληρώσει 100.000 ευρώ, πιστεύοντας ότι κρύβει αυτό το ποσό κάπου στο σπίτι.

Ο άντρας αντέδρασε λέγοντας ότι δεν έχει τέτοιο, με αποτέλεσμα να τον απειλούν και να τον χτυπήσουν επανειλημμένα. Στη συνέχεια, τον μεταφέρουν στο δικό του σπίτι και συνεχίζουν τα απάνθρωπα βασανιστήρια. Η ομάδα εξανάγκασε με χτυπήματα τον άντρα να υπογράψει ένα χειρόγραφο έγγραφο ότι τους χρωστάει ένα μεγάλο χρηματικό ποσόν.

Τα βασανιστήριο που υπέστη ο 64χρονος διήρκεσαν από τις 18:00 το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου μέχρι τις 4:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Όταν ξαναβρήκε στις αισθήσεις του, ανακάλυψε ότι οι δράστες είχαν φύγει από το σπίτι του και είχαν κλέψει 5.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνα για την υπόθεση και έχουν ήδη ταυτοποιήσει δύο ύποπτους. Η έρευνα συνεχίζεται.

Exit mobile version