Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 28/11/2023: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 28/11/2023: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Για σήμερα, Τρίτη 28/11, στα δυτικά και βορειοανατολικά, θα υπάρξουν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ στα βόρεια αναμένεται παγετός κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις, ενώ στα νότια τμήματα θα υπάρχει μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κάποια άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη Θράκη, αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, με σημαντικές ποσότητες βροχής. Στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρξει παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά. Επιπλέον, αναμένεται μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τη Βόρεια Αφρική στα νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις νότιοι στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.

Στην περιοχή της Αττικής, αναμένονται νεφώσεις με πιθανές βροχές κατά διαστήματα και πρόσκαιρες καταιγίδες την Τρίτη. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με πρόσκαιρη ενίσχυση έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Exit mobile version