Ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης

Ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης

Η ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Ντάουνινγκ Στρίτ προκάλεσε οργή στην ελληνική αποστολή, ειδικά επειδή η ακύρωση έγινε την τελευταία στιγμή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, θεωρώντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αντέδρασε λόγω των δηλώσεών του στο BBC, όπου είχε δηλώσει για τα γλυπτά του Παρθενώνα: “Είναι σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση. Το ένα κομμάτι να πάει στο Βρετανικό Μουσείο και το άλλο στο Λούβρο. Νομίζετε πως αυτοί που θα το βλέπουν θα αξιολογούν τον πίνακα όπως του αρμόζει; Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα Γλυπτά του Παρθενώνα”.

Επίσημα, η βρετανική πλευρά ανακοίνωσε ότι η ακύρωση οφείλεται σε αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Σούνακ, και πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βρετανίας, Όλιβερ Ντάουντεν. Η πρόταση αυτή, ωστόσο, απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η αλλαγή της συνάντησης σχετίζεται με την πρόθεση του Βρετανού πρωθυπουργού να αποφύγει το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα.

Exit mobile version