Ρωσία: Σαρώνει η «καταιγίδα του αιώνα» – 8 νεκροί

Ρωσία: Σαρώνει η «καταιγίδα του αιώνα» - 8 νεκροί

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας λόγω των ισχυρών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή αυτή.

Η «καταιγίδα του αιώνα», όπως την αποκαλούν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησe προχθές και πλήττει κυρίως τη νοτιοδυτική Ρωσία και τις περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό κατοχή, όπως το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα.

Στο θαλάσσιο θέρετρο του Σότσι, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός, και οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες να αποφύγουν τη θάλασσα. Στην Κριμαία, ένας άλλος άνδρας χάθηκε, που πήγε να δει τα κύματα, σύμφωνα με τον σύμβουλο του κυβερνήτη της περιοχής.

Επιπλέον, στον πορθμό του Κερτς μεταξύ Κριμαίας και Ρωσίας, ένας άλλος άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν σε πλοίο, ενώ αναφέρθηκε και ένας νεκρός στο Νοβοροσίσκ, στην περιοχή του Κρασνοντάρ.

Νωρίς χθες το πρωί, περίπου 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις πληγείσες περιοχές λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

Exit mobile version