Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας»

Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση, ο πρόεδρος της Τουρκίας αποκάλεσε τον Βενιαμίν Νετανιάχου ως “χασάπη της Γάζας”.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το όνομα του Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο “χασάπης της Γάζας”. Επισήμανε παράλληλα ότι η ανταλλαγή κρατουμένων και οι ανθρωπιστικές εντάσεις αντιμετωπίζονται ως θετικές εξελίξεις προς την ανακούφιση της βίας.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο Ερντογάν ανέφερε: «Οι Ισραηλινοί διέπραξαν γενοκτονία εναντίον 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, κόβοντας τους την τροφή, το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και αφήνοντάς τους σε υπαίθριες φυλακές. Κατέστρεψαν τη Γάζα. Διέπραξαν κάθε είδους βαρβαρότητα. 16 χιλιάδες αδελφοί και αδελφές μας, πάνω από το 70% των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά, πέθαναν από την ισραηλινή επίθεση. Περισσότεροι από 35 χιλιάδες αδελφοί μας τραυματίστηκαν. Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Γάζα καταστράφηκαν. Οι υποδομές εκπαίδευσης και υγείας κατέρρευσαν. Ο Νετανιάχου έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία ως ο σφαγέας της Γάζας».

Exit mobile version