Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 30/11/2023: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 30/11/2023: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις

Για σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που ενδέχεται να αυξηθούν προσωρινά. Στα βόρεια τμήματα της χώρας, όπως το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, και πιθανόν τα νησιά των Κυκλάδων, ενδέχεται να προκύψουν τοπικές βροχές, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα μπορεί να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, η ορατότητα μπορεί να περιοριστεί τοπικά, ενώ αναμένονται ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται να κυμανθούν από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα (με τη Δυτική Μακεδονία να κυμαίνεται από -1 έως 12 βαθμούς), από 9 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (ενώ στην Ήπειρο οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 4 έως 12 βαθμούς), από 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά των Κυκλάδων, και από 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν ασθενείς από νότιες κατευθύνσεις στο Αιγαίο 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αναμένονται ασθενείς άνεμοι από μεταβλητές κατευθύνσεις, περίπου 4 μποφόρ.

Στην Αττική, η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, με προσωρινή αύξηση της υγρασίας κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και θα πνέουν από μεταβλητές κατευθύνσεις.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένεται να υπάρχει ηλιοφάνεια, με περιορισμένη ορατότητα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό αναμένεται να είναι ασθενείς από μεταβλητές κατευθύνσεις.

Exit mobile version