Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 1/12/2023: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 1/12/2023: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα, 1 Δεκεμβρίου 2023, αναμένουμε προσωρινά αυξημένες νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, συνοδευόμενες από ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός και ζεστός καιρός. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Αναμένεται παγετός στα ημιορεινά ηπειρωτικά και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από νότιες κατευθύνσεις, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 4 μποφόρ στα ηπειρωτικά, τα 5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες στις περιφερειακές περιοχές της πόλης να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Exit mobile version