Πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας: το Ισραήλ συνεχίζει το «σφυροκόπημα» – Δεκάδες νεκροί

Πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας: το Ισραήλ συνεχίζει το «σφυροκόπημα» - Δεκάδες νεκροί

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για παράταση της κατάπαυσης του πυρός, το Ισραήλ ξεκίνησε νέες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, περιοχές της πόλης Χαν Γιουνίς, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Γάζας, δέχθηκαν ισχυρούς βομβαρδισμούς λίγο πριν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, φαίνονται καπνοί πάνω από τα ερείπια των κτιρίων, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις, καταγράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Παράλληλα, στο νότιο Ισραήλ ακούστηκαν εκ νέου οι σειρήνες προειδοποίησης, καθώς ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα. Η οργάνωση Χαμάς ανέφερε ότι επιχείρησε να χτυπήσει το Τελ Αβίβ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές στην πόλη.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ο απολογισμός των θυμάτων από τις ισραηλινές επιδρομές ανήλθε σε 184 νεκρούς και τουλάχιστον 589 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι Ισραηλινές Εθνικές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι οι επιχειρήσεις χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων εξουδετέρωσαν πάνω από 200 “τρομοκράτες” κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Exit mobile version