Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Bloomberg: «Η ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική – Θέλω να διαφυλάξω τις καλές μας σχέσεις με την Βρετανία»

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Bloomberg: «Η ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική - Θέλω να διαφυλάξω τις καλές μας σχέσεις με την Βρετανία»

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ντουμπάι όπου συμμετείχε στη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP28), μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Στο πνεύμα των μακροχρόνιων και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, τις οποίες θέλω να διαφυλάξω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε και να εμπλακώ στην εσωτερική βρετανική πολιτική. Είπαμε ότι έπρεπε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω»..

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ από την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησής τους την Τρίτη και πως έχει αφήσει το συμβάν πίσω του.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε θέματα όπως το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής πράσινης ενέργειας και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη.

Σημείωσε επίσης ότι παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική και ανέφερε την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Όσον αφορά την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή και ότι αναμένεται η οικονομική ανάπτυξη της χώρας να ξεπεράσει την ανάπτυξη άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Exit mobile version