ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ – επίθεση Κασσελάκη κατά όσων έφυγαν

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ - επίθεση Κασσελάκη κατά όσων έφυγαν

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση των 11 βουλευτών από την αξιωματική αντιπολίτευση, έχει μεγάλη σημασία καθώς κλείνει την πόρτα σε όσους αποχώρησαν για να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα.

Παρότι ο Τσίπρας απείχε από τις κομματικές δραστηριότητες για κάποιο διάστημα, επέλεξε να επιστρέψει στην πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση μετά την αποχώρηση των 11 βουλευτών.

Με αυτήν την ενέργεια, φαίνεται πως επιδιώκει να διαβεβαιώσει τους πρώην συναδέλφους του πως στηρίζει την εκλεγμένη ηγεσία του κόμματος και γι’ αυτό δήλωσε “παρών”.

Αυτή η κίνηση δημιουργεί προφανώς προβλήματα στην ομάδα των “11”, οι οποίοι συχνά επικαλούνται τον Τσίπρα όταν μιλούν για τον αριστερό προσανατολισμό του κόμματος.

Παράλληλα, η παρουσία του Τσίπρα στέλνει ένα μήνυμα στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στους ψηφοφόρους του κόμματος, ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία με την αντίθετη πλευρά.

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και χαιρέτησε όλους τους βουλευτές που βρίσκονταν εκεί.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στην μείωση του αριθμού του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, τόνισε κατά την ομιλία του:

“Μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 Βουλευτές. Η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους….Το ότι για μήνες δεν βγήκαν ΜΙΑ φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές.

Το ότι βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία. Αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει. Μην ανησυχείτε. η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Απλώς καμιά φορά, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους».

Exit mobile version