ΕΟΠΠΥ: Απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους 500.000 ευρώ – Στο κόλπο 29 γιατροί

ΕΟΠΠΥ: Απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους 500.000 ευρώ - Στο κόλπο 29 γιατροί

Όπως προκύπτει από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας για εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνολικά 29 γιατροί φαίνεται ότι εξέδιδαν παράνομες συνταγές για ιατροτεχνολογικά προϊόντα εν αγνοία των ασθενών.

Το κύκλωμα αυτό αποκτούσε πρόσβαση στους ΑΜΚΑ των ασφαλισμένων είτε από τα μέλη της οργάνωσης είτε από μια ιδιωτική κλινική και ένα διαγνωστικό κέντρο που ιδιοκτησίας εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πέντε άτομα συνελήφθησαν ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλα 33 ονόματα. Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 539.847 ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, και σύμφωνα με την έρευνα, οι κατηγορούμενοι δρούσαν από τον Ιανουάριο του 2018 τουλάχιστον.

Οι κατηγορούμενοι εξέδιδαν και εκτελούσαν πλαστές συνταγές για ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο εταιρειών που εισήγαγαν και προμήθευαν τα προϊόντα αυτά, παρουσιάζοντας εικονικές συνταγογραφήσεις στον ΕΟΠΥΥ, εκμεταλλευόμενοι τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει με τον Οργανισμό.

Exit mobile version