Γάζα: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα από το Ισραήλ – Χτυπήθηκε καταυλισμός προσφύγων

Γάζα: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα από το Ισραήλ – Χτυπήθηκε καταυλισμός προσφύγων

Eπιδεινώνεται η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, παρά τις παγκόσμιες προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας. Το Τελ Αβίβ, αγνοώντας τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και προστασία των αμάχων, συνεχίζει μια σφοδρή επιχείρηση βομβαρδισμού στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επιδρομές σε περισσότερους από 400 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την λήξη της εκεχειρίας την Παρασκευή. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 240 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτές τις επιθέσεις.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, από την πλευρά τους, ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις με ρουκέτες σε ισραηλινές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι αντιμετώπισε την εκτόξευση πάνω από 250 ρουκετών και ανέφερε τον θάνατο δύο στρατιωτών, οι πρώτες τέτοιες απώλειες από την έναρξη της πρόσφατης σύγκρουσης.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι σε επίθεση που συνέβη τα ξημερώματα, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις από το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ειδικότερα, στοχευμένοι φέρεται να ήταν οι βομβαρδισμοί στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, όπου, σύμφωνα με τις αναφορές, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Exit mobile version