Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 3/12/2023

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 3/12/2023

Σήμερα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος σε πολλές περιοχές της χώρας, με ελάχιστες νεφώσεις. Ωστόσο, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές, κυρίως από το απόγευμα και μετά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα υπάρξουν ελάχιστες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανές βροχές στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, το Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη. Στη συνέχεια της ημέρας, αναμένονται τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 14 βαθμούς), 9 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 10 έως 16 βαθμούς), 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως 23 βαθμούς στην Κρήτη. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσια, από 16 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο προβλέπονται νότιοι έως μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, μετά το απόγευμα από βόρειοι με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μετρίους 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και αυξημένα ποσοστά υγρασίας κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με μια σταδιακή εξασθένιση.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και αυξημένα ποσοστά υγρασίας κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ μετά το απόγευμα αναμένεται να στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Exit mobile version