Παρίσι: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση – Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»

Παρίσι: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση – Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (02/12) στο Παρίσι, καθώς ένας άγνωστος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι και σφυρί στην περιοχή Quai de Grenelle, με θλιβερό αποτέλεσμα έναν νεκρό και τουλάχιστον δύο τραυματίες.

Ο φερόμενος ως δράστης της τραγωδίας συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»), σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή. Το πρώτο θύμα βρέθηκε σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή στη γέφυρα Bir – Hakeim. Πέθανε δυστυχώς από μαχαιριές στην πλάτη και τον ώμο.

Το δεύτερο θύμα, Ένας τουρίστας από τη Μεγάλη Βρετανία, τραυματίστηκε στο κεφάλι από χτύπημα με σφυρί. Την ώρα της επίθεσης, περπατούσε με τη σύντροφό του και το παιδί του. Ο δράστης απείλησε και την αστυνομία με ένα σφυρί κατά τη σύλληψή του και στη συνέχεια, με την χρήση ηλεκτρικού όπλου, συνελήφθη στο Avenue du Parc de Passy.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι γνωστός στις αρχές για δράσεις ριζοσπαστικού ισλαμισμού στη Γαλλία, και φαίνεται να είπε στην αστυνομία ότι δεν ανέχεται “τη δολοφονία Αράβων,” όπως ανέφερε η Parisien. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι πάσχει από ψυχικές διαταραχές, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το AFP.

Exit mobile version