Απάτη με λάδι στη Θεσσαλονίκη: Εισήγαγαν ηλιέλαιο και το πωλούσαν ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Απάτη με λάδι στη Θεσσαλονίκη: Εισήγαγαν ηλιέλαιο και το πωλούσαν ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Σε μια σημαντική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν δύο άτομα, ηλικίας 36 και 80 ετών, που φέρονται να είναι εμπλεκόμενα σε μια υπόθεση παρασκευής και διάθεσης νοθευμένου ελαιόλαδου. Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα συγκεκριμένα άτομα είχαν δημιουργήσει μια ειδικά οργανωμένη υποδομή για την παράνομη αυτή δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πρώτη ύλη, δηλαδή το ηλιέλαιο, εισαγόταν από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια μετατρεπόταν σε προϊόν που πωλούνταν ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο». Αυτό γινόταν με την πρόσμιξη κατάλληλων χρωστικών ουσιών και επέλεγαν διάφορες ετικέτες περιοχών της Ελλάδας για τη συσκευασία του προϊόντος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε μια αποθήκη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών διατροφής στο Δήμο Δέλτα, ανακαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν :

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ δείγματα των κατασχεθέντων προϊόντων έχουν αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω έρευνα.

Exit mobile version