Γερμανία: Ισχυρές χιονοπτώσεις – Έκλεισε το αεροδρόμιο στο Μόναχο – ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις

Γερμανία: Ισχυρές χιονοπτώσεις - Έκλεισε το αεροδρόμιο στο Μόναχο - ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στη νότια Γερμανία, κυρίως στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Τα αεροπορικά και σιδηροδρομικά δρομολόγια στην περιοχή έχει διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας. Το αεροδρόμιο του Μονάχου, μετά από αρχική αναστολή πτήσεων μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (02/12), επεκτάθηκε περαιτέρω η αναστολή λειτουργίας του μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής (03/12), επηρεάζοντας συνολικά 760 πτήσεις.

Τη νύχτα της Παρασκευής (01/12) προς Σάββατο (02/12), σημειώθηκε πτώση πάνω από 40 εκατοστών χιονιού, όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες που επικαλείται το Guardian.

Οι τοπικές Αρχές έχουν συστήσει στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας. Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει σοβαρά και την κυκλοφορία των τρένων. Η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι «ο κεντρικός σταθμός του Μονάχου δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί», προειδοποιώντας για καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε όλη την περιοχή. Επιπλέον, η πλειοψηφία των λεωφορείων, τραμ και προαστιακών συρμών στο Μόναχο έχει διακόψει τα δρομολόγια τους.

Exit mobile version