ΝΑΤΟ: Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για άσχημα νέα από την Ουκρανία

ΝΑΤΟ: Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για άσχημα νέα από την Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD το Σάββατο, προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δυσάρεστα νέα από την Ουκρανία. Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε την ανάγκη για στήριξη της Ουκρανίας σε καλές και κακές στιγμές και υπογράμμισε τη σημασία της αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών ως κρίσιμο στοιχείο της στρατιωτικής υποστήριξης.

Αναγνώρισε, επίσης, ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ τόνισε ότι ο κατακερματισμός της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης της παραγωγής πυρομαχικών, λόγω της μεγάλης ανάγκης της Ουκρανίας.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές τους τελευταίους μήνες και απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το μέλλον, τονίζοντας ότι οι πόλεμοι είναι απρόβλεπτοι. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία μπορεί να συμβάλει στον ταχύτερο τερματισμό του πολέμου.

Exit mobile version