Και το όνομα αυτού: Νέα Αριστερά

Και το όνομα αυτού: Νέα Αριστερά

Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκροτούν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του νέου ονόματος και των λεπτομερειών για την ομάδα έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξη Χαρίτση. Παρεμβάσεις έκαναν επίσης η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε τη σημασία της νέας αρχής για την αξιοπρέπεια και τη ζωή, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε τη σημασία της εμπειρίας από τους αγώνες. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε την κίνηση ως το «τελευταίο απεριτίφ πριν το κυρίως πιάτο», ενώ ανέφερε την ανάγκη για πρωτοβουλίες και «απαξίωση της απαξίωσης της πολιτικής».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε τη δημιουργία κάτι καινούριου και ελπιδοφόρου, καθώς και την σημασία της κοινοβουλευτικής ομάδας ως πρώτο βήμα. Υπογράμμισε την περηφάνια για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την ανάγκη για αυτοκριτική στα θέματα που πλήγωσαν και υποτιμήθηκαν. Επισήμανε επίσης την ανάγκη για ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς και τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά.

Η παρουσίαση του νέου ονόματος έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Alpha.

Exit mobile version