Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 6/12/2023

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 6/12/2023

Σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, ο καιρός σε όλη την Ελλάδα θα είναι βροχερός, με καταιγίδες και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ιδίως στις παραθαλάσσιες, θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές, καθώς και στα παράκτια τμήματα των κεντρικών και νότιων ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά από το απόγευμα στις ανατολικές και βορειοανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στο Αιγαίο, όπου θα εξασθενήσουν. Χιόνια προβλέπονται μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά. Επιπλέον, θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 11, στη Θεσσαλία από 6 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 9 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 17, στην Πελοπόννησο από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 14, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 16, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες και από το μεσημέρι δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατούν δυτικοί άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί βορειοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, ενώ από το πρωί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέχρι 3 μποφόρ, αλλά από το πρωί θα μεταβληθούν σε δυτικούς και στη συνέχεια βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται βροχοπτώσεις κυρίως μετά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, και από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version