Ερντογάν: το δώρο που έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ερντογάν: το δώρο που έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κατά την επέτειο των 100 χρόνων από τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε ένα ιδιαίτερο δώρο κατά την τελετή υπογραφής μιας διακήρυξης φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψαν τη διακήρυξη σε μια συνάντηση όπου παρευρέθηκαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών, διπλωματικοί σύμβουλοι και φωτογράφοι.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής, ο Ερντογάν έκανε δώρο στον Μητσοτάκη ένα βιβλίο που εκδόθηκε από την Τουρκική Προεδρία για τη Γάζα, το οποίο περιελάμβανε ενημερωμένες πληροφορίες για τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή, όπως εξήγησε ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία έχει διαφορετική στάση από την Ελλάδα σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει δημόσια το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου λόγω των βομβαρδισμών στη Γάζα και της χερσαίας επέμβασης εναντίον της Χαμάς, διαφωνώντας με τον χαρακτηρισμό της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης και κρίνοντας αυστηρά τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ως «εγκληματία πολέμου».

Exit mobile version