Ερντογάν: Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα εάν επιχειρήσει να εξοντώσει στελέχη της Χαμάς στην Τουρκία

Ερντογάν: Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα εάν επιχειρήσει να εξοντώσει στελέχη της Χαμάς στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε με σοβαρές συνέπειες το Ισραήλ, αν προσπαθήσει να εξοντώσει μέλη της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος. Η δήλωση αυτή έγινε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, Ρόνεν Μπαρ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι θα κυνηγήσουν τα στελέχη της Χαμάς σε χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι εάν το Ισραήλ επιχειρήσει ένα τέτοιο λάθος, θα αντιμετωπίσει βαρύ τίμημα, λέγοντας πως η Τουρκία δεν είναι κράτος που ιδρύθηκε χθες και έχει προχωρήσει σημαντικά στους τομείς των πληροφοριών και της ασφάλειας. Προειδοποίησε επίσης για εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για όσους επιχειρήσουν κάτι τέτοιο εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων.

Ο Ρόνεν Μπαρ, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την απόφαση του Ισραήλ να εξουδετερώσει στελέχη της Χαμάς, σε διάφορες χώρες όπως το Κατάρ, η Τουρκία, και ο Λίβανος, αναφέροντας: «Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχό μας», δήλωση που παραπέμπει στην επιχείρηση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών για την εξόντωση των εμπλεκομένων στην απαγωγή μελών της ισραηλινής αποστολής αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, που έληξε με τον θάνατο 11 Ισραηλινών αθλητών.

Exit mobile version