Χαμάς: κακοποίησαν σεξουαλικά άνδρες και γυναίκες – 10 όμηροι συνολικά

Χαμάς: κακοποίησαν σεξουαλικά άνδρες και γυναίκες - 10 όμηροι συνολικά

Περισσότεροι από 110 όμηροι, οι οποίοι απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς, δέχθηκαν ιατρική περίθαλψη. Ο ιατρός που εξέτασε ορισμένους από τους ομήρους δήλωσε ότι τουλάχιστον δέκα άνδρες και γυναίκες είχαν υποστεί σεξουαλική επίθεση ή κακοποίηση. Ο ιατρός, που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Associated Press για να προστατεύσει την ταυτότητα των ομήρων, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε συνάντηση του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου με μια ομάδα από πρόσφατα απελευθερωμένους ομήρους και μέλη των οικογενειών των ακόμη κρατούμενων στη Γάζα, ακούστηκαν οι μαρτυρίες μερικών από τους απελευθερωμένους ομήρους. Περιέγραψαν λεπτομερώς τις εμπειρίες τους από σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της ομηρίας τους.

Ο Ρόνεν Τζουρ, διευθυντής του Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων, σχολίασε τη σημασία της συνάντησης, λέγοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που μέλη του υπουργικού συμβουλίου άκουσαν από απελευθερωμένες γυναίκες και άνδρες ομήρους να περιγράφουν τα δύσκολα πράγματα που συμβαίνουν στα τούνελ, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης.

Exit mobile version