ΗΠΑ: Επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

ΗΠΑ: Επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας - Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς συνέβη την Τετάρτη σε πανεπιστημιούπολη στο Λας Βέγκας, Νεβάδα, με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία. Ο δράστης, ο οποίος επίσης βρέθηκε νεκρός, άνοιξε πυρ στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Νεβάδας στο Λας Βέγκας. Η αστυνομία κάλεσε το κοινό να εκκενώσει επειγόντως την περιοχή.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη γνωστή «strip» του Λας Βέγκας, όπου βρίσκονται πολλά καζίνο. Αφού η αστυνομία διαπίστωσε ότι η επίθεση είχε λήξει, το πρυτανείο ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να παραμείνουν εντός των κτιρίων για λόγους ασφαλείας, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα μαθήματα και άλλες δραστηριότητες.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονα συναισθήματα, καθώς το Λας Βέγκας είχε υποστεί μία από τις χειρότερες επιθέσεις με όπλα στην ιστορία των ΗΠΑ το 2017. Τότε, ένας ένοπλος με τουφέκια εφόδου που τα είχε τροποποιήσει ώστε να ρίχνουν με ρυθμούς πολυβόλων είχε σκοτώσει 58 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους, πυροβολώντας από τον 32ο όροφο ξενοδοχείου εναντίον πλήθους που είχε πάει να παρακολουθήσει συναυλία μουσικής κάντρι.

Exit mobile version