Κ. Μητσοτάκης: Το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης

Κ. Μητσοτάκης: Το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης

Στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα “Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής”, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μία κρίσιμη μεταρρύθμιση στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή αρχή στο νέο κόμμα “Νέα Αριστερά”, επισημαίνοντας τη σημασία της πολυφωνίας και της εκπροσώπησης όλων των απόψεων.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο, ο Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και αντιμετώπιση παλαιών στρεβλώσεων που παρεμποδίζουν την πρόοδο της χώρας. Επισήμανε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδιανείμει πιο δίκαια τα φορολογικά βάρη, με στόχο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την αύξηση των μισθών και συντάξεων. Υπογράμμισε τη σημασία του νομοσχεδίου για να κλείσουν τα “παραθυράκια” φοροδιαφυγής, ενώ ανέφερε την αναγκαιότητα διασφάλισης επαρκών πόρων για σημαντικούς τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ιδιαίτερα για την φορολογική αντιμετώπιση των ελευθέρων επαγγελματιών, ανέφερε:

«Σήμερα ο μέσος μισθωτός στη χώρα καταβάλλει στο Κράτος περισσότερα από το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών. Αυτό δεν είναι παράδοξο; Όλοι το συζητάμε, κανείς όμως δεν έχει κάνει κάτι για να το θεραπεύσει και πρώτη αυτή η κυβέρνηση έρχεται να κάνει κάτι για αυτό», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών. «Το τεκμήριο αυτό είναι μαχητό, εάν κάποιος έχει λόγους να παραμένει σε ένα επάγγελμα έχει τον τρόπο να το διεκδικήσει» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτή δεν είναι μία οριζόντια παρέμβαση» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, απαριθμώντας τις κατηγορίες, οι οποίες δύνανται να εξαιρεθούν από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου. «Το κόστος της φορολογικής δικαιοσύνης και του συλλογικού συμφέροντος αυτή η κυβέρνηση το αναλαμβάνει» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Exit mobile version