Βουλή: Ανακοινώθηκε η νέα ομάδα – Και επίσημα η Νέα Αριστερά η 9η ΚΟ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η νέα ομάδα - Και επίσημα η Νέα Αριστερά η 9η ΚΟ

Χθες το πρωί, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο γ’ αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Μπούρας, ανακοίνωσε και επίσημα την ίδρυση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, που αποτελείται από 11 μέλη και εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Χαρίτσης όρισε την Πέτη Πέρκα ως γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Επιπλέον, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», ο κ. Τζανακόπουλος ορίστηκε ως εισηγητής, ενώ ο κ. Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για τη Νέα Αριστερά. Τέλος, η κ. Πέρκα θα εκπροσωπεί τον κ. Χαρίτση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Με την προσθήκη της Νέας Αριστεράς, η Βουλή αποτελείται τώρα από εννέα κοινοβουλευτικές ομάδες, με τη Νέα Δημοκρατία να διαθέτει 158 έδρες, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, το ΠΑΣΟΚ 32, το ΚΚΕ 21, την Ελληνική Λύση 12, τους Σπαρτιάτες 11, τη Νέα Αριστερά 11, τη Νίκη 10 και την Πλεύση Ελευθερίας 6, ενώ υπάρχουν επίσης τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Exit mobile version