Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι 4 αλλαγές της τελευταίας στιγμής που αφορούν ταξί, περίπτερα, καφενεία και ασφαλιστικούς συμβούλους

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι 4 αλλαγές της τελευταίας στιγμής που αφορούν ταξί, περίπτερα, καφενεία και ασφαλιστικούς συμβούλους

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας προχώρησε σε 4 σημαντικές παρεμβάσεις λίγο πριν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου. Οι παρεμβάσεις αφορούν:

  1. Τα καφενεία σε χωριά με λιγότερους από 500 κατοίκους και σε νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους, τα οποία εξαιρούνται πλήρως από τα τεκμήρια. Αυτό θα επηρεάσει περίπου 1.800 επιχειρήσεις.
  2. Τα περίπτερα, για τα οποία θα υπάρξει ειδική ρύθμιση με εξαίρεση σχετικά με τον τζίρο τους.
  3. Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που εργάζονται σε μέχρι δύο εταιρείες.
  4. Τα ταξί, με μείωση του τεκμηρίου για τους εκμεταλλευτές ταξί που έχουν μερίδιο έως 25% σε ταξί.

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει πλήρως, από τις προβλέψεις για το τεκμήριο, τα καφενεία στα χωριά με κάτω από 500 κατοίκους και στα νησιά των 3.100 κατοίκων, από τις προβλέψεις του νόμου. Έτσι και αλλιώς μιλάγαμε για 1.800 επιχειρήσεις και με έσοδα τα οποία θα ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένα. Οι επιβαρύνσεις ήταν 35 ευρώ, 70 ευρώ, 120 ευρώ ετησίως. Για τέτοιου είδους επιβαρύνσεις μιλούσαμε. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αποφασίζει να τα εξαιρέσει».

Exit mobile version