Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 8/12/2023

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 8/12/2023

Σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, αναμένονται βροχές στη Θράκη, τη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονίας, την Ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοποννήσου, καθώς και στο Αιγαίο και την Κρήτη. Στο Αιγαίο αναμένονται καταιγίδες, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και στην Ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις προβλέπονται μόνο στα ορεινά των αναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών έως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, 1 έως 9 βαθμούς στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη, 2 έως 11 βαθμούς στη Θεσσαλία, 0 έως 13 στην Ήπειρο, 4 έως 12 στη Δυτική Στερεά, 3 έως 10 στην υπόλοιπη Στερεά, 3 έως 14 στην Πελοπόννησο, 6 έως 12 στα νησιά του Ιονίου, 7 έως 13 στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, 9 έως 13 στις Κυκλάδες, 11 έως 16 στα Δωδεκάνησα, και 8 έως 14 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, με πιθανά πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα φαινόμενα έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και αργότερα θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ, που θα μεταβληθούν αργότερα σε 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ, που θα αυξηθούν στα 3 έως 5 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, προβλέπονται νεφώσεις με βόρειους ανέμους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version