Υπόθεση Φρέντι Μπελέρη: Επιμένει ο Έντι Ράμα – «Η Ελλάδα δεν έχει δίκιο»

Υπόθεση Φρέντι Μπελέρη: Επιμένει ο Έντι Ράμα - «Η Ελλάδα δεν έχει δίκιο»

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, δήλωσε ανυποχώρητος στις θέσεις του σχετικά με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Α2CNN, υποστήριξε ότι η υπόθεση αφορά μόνο τη δικαιοσύνη και δεν υπάρχει κυβερνητική εμπλοκή.

Ο Ράμα ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει δίκιο στην υπόθεση Μπελέρη, επισημαίνοντας ότι στην Αλβανία δεν υπάρχει διακριτική μεταχείριση στη δικαιοσύνη με βάση την εθνικότητα. Τόνισε επίσης ότι τα δικαιώματα των μειονοτήτων είναι προστατευμένα και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα.

Σχετικά με την ορκωμοσία του Μπελέρη, ο οποίος δικάζεται στα Τίρανα, ο Ράμα δήλωσε ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση των φυλακών δεν έχουν καμία επιρροή στη διαδικασία.

Αδιαφορώντας για τις ευρωπαϊκές πιέσεις και τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος, ο Ράμα τόνισε ότι η Αλβανία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τίποτα πέρα από το στρατηγικό της συμφέρον, το οποίο είναι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη και η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των δικαστικών θεσμών.

Exit mobile version