Κακοκαιρία Daniel: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την μετεγκατάσταση του χωριού Μεταμόρφωση που καταστράφηκε

Κακοκαιρία Daniel: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την μετεγκατάσταση του χωριού Μεταμόρφωση που καταστράφηκε

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο χωριό Μεταμόρφωση της Καρδίτσας, που επλήγη σοβαρά από την κακοκαιρία Daniel, ανακοίνωσε την απόφαση για τη μετεγκατάσταση του οικισμού σε υψηλότερη τοποθεσία. Η ανακοίνωση έγινε μετά από συζητήσεις με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμφωνία τους σε αυτή τη λύση.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός και οι κάτοικοι συζήτησαν επίσης τα ευρύτερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πλημμύρα και το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της περιοχής. Η μετεγκατάσταση του χωριού θα γίνει σε πιο ασφαλές σημείο, σχεδιασμένο με πρότυπα κριτήρια, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας που θα προσφέρει ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στα πλαίσια της περιοδείας μου στη Θεσσαλία, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ σήμερα στην τραυματισμένη Μεταμόρφωση και να συζητήσω με τους κατοίκους το μέλλον του χωριού τους. Και τους μετέφερα τη βούληση της κυβέρνησης, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν και φαίνεται να το έχουν αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, να δεσμευθούμε να φτιάξουμε μία καινούρια Μεταμόρφωση σε μία έκταση η οποία έχει ήδη εντοπιστεί και άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητά της»

Exit mobile version