Μεξικό: Χάος από ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε οπλισμένους πολίτες και κακοποιούς- Τουλάχιστον 11 νεκροί

Μεξικό: Χάος από ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε οπλισμένους πολίτες και κακοποιούς- Τουλάχιστον 11 νεκροί

Στην πόλη Τεσκαλτιτλάν του κεντρικού Μεξικού, ένα σοβαρό περιστατικό βίας οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων μετά από ανταλλαγές πυρών μεταξύ πολιτών και φερόμενων ως μελών της συμμορίας Λα Φαμίλια Μιτσοακάνα. Όπως ανακοίνωσαν οι πολιτειακές αρχές, το επεισόδιο σημειώθηκε στην κοινότητα Τεσκαλτιτλάν της πολιτείας Μεξικού.

Σύμφωνα με τις αναφορές, στα θύματα συμπεριλαμβάνονται οκτώ άτομα που φέρεται να εμπλέκονται με εγκληματικές δραστηριότητες και τρεις κάτοικοι της περιοχής. Η συμπλοκή ξεκίνησε όταν μέλη της συμμορίας πήγαν στην αγροτική κοινότητα για να εκβιάσουν τους κατοίκους, αλλά αντιμετωπίστηκαν από κατοίκους που αντιστάθηκαν.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης δείχνουν τις σκηνές της βίαιης αντιπαράθεσης, όπου οι κάτοικοι εμφανίζονται οπλισμένοι με πιστόλια, τουφέκια, ρόπαλα και μαχαίρια, ενώ οι κακοποιοί φέρονται να είναι ακόμη πιο βαριά οπλισμένοι.

Η πολιτειακή αστυνομία, σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, διενεργούν έρευνες για να διαλευκάνουν τα ακριβή γεγονότα και τις αιτίες της σύγκρουσης.

Exit mobile version