Οπαδική βία: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου

Οπαδική βία: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με θέμα τη βία στα γήπεδα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επιπλέον του πρωθυπουργού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, καθώς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκου.

Η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει διάφορες λύσεις για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα, ειδικά μετά τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού κατά τα επεισόδια στον Ρέντη. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ανάκληση της απόφασης για την παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που έχουν ζητήσει και οι αστυνομικοί.

Σε περίπτωση που αυτό αποφασιστεί, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα βασίζεται μόνο στις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο που αφορά τις κάμερες ασφαλείας και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Υπάρχει επίσης σκέψη για διακοπή του πρωταθλήματος, όπως προτείνεται στον πρωθυπουργό, ενώ μια άλλη επιλογή που εξετάζεται είναι το οριστικό κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών.

Exit mobile version