Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ

Ο αμερικανός ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ, γνωστός για τους ρόλους του στην ταινία “Love Story” και στο “Barry Lyndon” του Στάνλεϊ Κούμπρικ, απεβίωσε την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, σε ηλικία 82 ετών. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τον γιο του, Πάτρικ Ο’Νιλ, μέσω Instagram, ο οποίος ανέφερε ότι ο πατέρας του “έσβησε σήμερα ειρηνικά”.

Ο Ο’Νιλ έγινε διάσημος το 1970 με την ταινία “Love Story” και συνέχισε την καριέρα του με τη συμμετοχή του στην ταινία “Barry Lyndon” το 1975, μια κοινωνική σάτιρα για τα ήθη του 18ου αιώνα.

Είχε επίσης μια θυελλώδη σχέση με την ηθοποιό Φάρα Φόσετ, γνωστή από τη σειρά “Άγγελοι του Τσάρλι”, η οποία διήρκεσε δεκαετίες. Η Φόσετ απεβίωσε το 2009 λόγω καρκίνου, την ίδια ημέρα με τον Μάικλ Τζάκσον.

Μετά τον θάνατο της Φόσετ, ο Ο’Νιλ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας νομικής διαμάχης για ένα πορτρέτο της Φόσετ με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ, το οποίο διεκδικούσε το πανεπιστήμιο του Τέξας. Τελικά, το 2013, δικαστήριο της Καλιφόρνιας αναγνώρισε τον Ο’Νιλ ως νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου τέχνης.

Ο Ο’Νιλ είχε αντιμετωπίσει και άλλα νομικά ζητήματα, καθώς το 2009 καταδικάστηκε να παρακολουθήσει 18μηνο πρόγραμμα αποτοξίνωσης μετά από τη σύλληψή του και του γιου του, Ρέντομοντ, με κατηγορίες για κατοχή μεθαμφεταμίνης στην κατοικία τους στο Μαλιμπού.

Exit mobile version