ΗΠΑ: Τουλάχιστον 6 νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 6 νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, η πολιτεία Τενεσί στις Ηνωμένες Πολιτείες επλήγη από σφοδρές καταιγίδες και ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και υποδομές, καθώς και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Στο βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Νάσβιλ, τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στην περιοχή Νέσμπιτ Λέιν, ενώ καταστροφές φαίνονται σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το γραφείο διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Νάσβιλ.

Επίσης, ένας άλλος ανεμοστρόβιλος έπληξε το Κλάρκσβιλ, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Τενεσί, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος δύο ενηλίκων και ενός παιδιού. Συνολικά, 23 άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω των επεισοδίων.

Οι αρχές της πολιτείας Μοντγκόμερι κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στους δρόμους. Ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες μετά την καταστροφή. Σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us, περίπου 86.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή.

Exit mobile version