Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 11/12/2023

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 11/12/2023

Για σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, προβλέπονται λίγες βροχές, που θα περιορίζονται στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο, όπου αναμένεται να εξασθενήσουν έως το απόγευμα. Στις δυτικές και νότιες νησιωτικές περιοχές θα εμφανιστούν καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο, μεταβαλλόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς, ενώ στο Κεντρικό Αιγαίο θα αλλάξουν από βόρειους σε δυτικούς. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, μεταβαλλόμενοι σταδιακά σε βόρειους. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: Στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 3 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 14, στη Δυτική Στερεά από 6 έως 14, στην υπόλοιπη Στερεά από 3 έως 13, στην Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 14 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16, στις Κυκλάδες από 8 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 14 και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται βροχερός καιρός έως τις πρωινές ώρες, με μικρή πιθανότητα για καταιγίδες. Στα ορεινά του νομού αναμένονται χιονοπτώσεις τις ίδιες ώρες. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα περιοριστεί τοπικά προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία στην περιοχή των Αθηνών θα κυμαίνεται από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις αναμένονται έως το πρωί, με την κατάσταση να βελτιώνεται στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμαίνεται από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version