Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου: Λίγα σύννεφα και άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου: Λίγα σύννεφα και άνοδος της θερμοκρασίας

Για σήμερα, η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ προβλέπει σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις που τοπικά θα είναι πιο αυξημένες. Πιθανές είναι οι πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Μακεδονία κατά τις πρωινές ώρες, στη Θράκη έως το μεσημέρι και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στις ανατολικές θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα βόρεια, φτάνοντας τους 3 με 4 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Για τη θερμοκρασία, αναμένεται μικρή άνοδος. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά αναμένεται κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι κατά βάση αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ, εξασθενώντας το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι σχετικά νεφελώδης με πρόσκαιρη βελτίωση μετά τις πρωινές ώρες και πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version