ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε την έναρξη ερευνών για την παραπομπή του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν σε δίκη και την ενδεχόμενη παύση του από το αξίωμά του.

Η έρευνα αφορά κυρίως τις αμφιλεγόμενες συναλλαγές του γιου του προέδρου στο εξωτερικό. Η διαδικασία αυτή, αν και με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας λόγω της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ενδέχεται να δημιουργήσει δυσκολίες για τους Δημοκρατικούς ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Οι Ρεπουμπλλικάνοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατηγορούν τον Πρόεδρο Μπάιντεν για αθέμιτη επιρροή κατά τη θητεία του ως Αντιπρόεδρος κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα. Ισχυρίζονται ότι επιδίωξε να διευκολύνει συναλλαγές του γιου του στην Κίνα και την Ουκρανία, από τις οποίες επωφελήθηκε και η οικογένειά του. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί απορρίπτουν κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες.

Ο Τζέιμς Κόμερ, επικεφαλής της επιτροπής έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων, τόνισε στην ομιλία του πως ο Πρόεδρος Μπάιντεν “έχει πει επανειλημμένα ψέματα στον αμερικανικό λαό.” Ο Πρόεδρος Μπάιντεν απαντά στις κατηγορίες αυτές λέγοντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι επιλέγουν να σπαταλούν τον χρόνο τους με ένα πολιτικό ακροβατικό χωρίς βάση, αντί να εργαστούν για την βελτίωση της ζωής των Αμερικανών.

Exit mobile version