Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στον “Κωτσόβολο” 

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στον “Κωτσόβολο” 

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία “Κωτσόβολος”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου. Το πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω του ότι στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας διαπιστώθηκε πως οι πληροφορίες για συγκεκριμένα προϊόντα, που πωλούνταν με μειωμένη τιμή, δεν περιελάμβαναν την αρχική και την τελική τιμή μετά την εφαρμογή της μείωσης.

Το πρόστιμο αφορά την περίοδο του 2021 και θα αφαιρεθεί από το αντίτιμο πώλησης της εταιρείας προς τη ΔΕΗ. Η επιβολή του προστίμου έγινε μετά από έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και αφορά παράβαση του άρθρου 15, παρ. 2α του νόμου 4177/2013, το οποίο αφορά στις παραπλανητικές εκπτώσεις.

Σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, τόνισε: «Το είπαμε και το κάνουμε. Οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης  και η επιβολή των προστίμων θα συνεχιστούν με μοναδικό κριτήριο την εφαρμογή του νόμου. Η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχει νόμους και κανόνες λειτουργίας για όλους. Ελέγχουμε την αγορά, προστατεύουμε τον καταναλωτή. Δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται».

Exit mobile version