Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Ο σημαντικός Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1938 στην Αθήνα, ο Μιχαλακόπουλος άφησε ανεξίτηλο στίγμα στον καλλιτεχνικό κόσμο, μετά από μια πολύπλευρη καριέρα που ξεκίνησε από τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στον χώρο του θεάτρου, ο Μιχαλακόπουλος διακρίθηκε για τις ερμηνείες του σε διάσημες παραστάσεις όπως «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το τίμημα». Εξίσου λαμπρή ήταν και η κινηματογραφική του πορεία, με συμμετοχές σε ταινίες όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Η ωραία του κουρέα», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα».

Στον τομέα της τηλεόρασης, ο Μιχαλακόπουλος είχε εξέχουσα παρουσία τη δεκαετία του ’70, πρωταγωνιστώντας στη σειρά «Εκείνος κι εκείνος». Η καλλιτεχνική του προσφορά αναγνωρίστηκε με σημαντικά βραβεία, όπως το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης».

Πέραν της καλλιτεχνικής του καριέρας, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων από το 1974 έως το 1986 και είχε τη θέση του αντιπροέδρου στο ΚΕΘΕΑ. Στην ιδιωτική του ζωή, ήταν παντρεμένος με δύο κόρες και είχε δηλώσει αριστερός, χωρίς να ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα.

Exit mobile version