Συναγερμός στην Ισπανία: Ειδοποιήσεις με mail για βόμβα σε σχολεία

Συναγερμός στην Ισπανία: Ειδοποιήσεις με mail για βόμβα σε σχολεία

Σειρά προειδοποιητικών email για την τοποθέτηση βομβών σε διάφορα σχολεία στην Ισπανία έχει προκαλέσει την αναστάτωση και την αναβολή μαθημάτων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τα μηνύματα προειδοποίησης ελήφθησαν την Κυριακή το βράδυ. Ο Νοέλ Χεγκού, διευθυντής του γαλλικού σχολείου Moliere στη Σαραγόσα, δήλωσε ότι μετά την ενημέρωση της αστυνομίας και της γαλλικής πρεσβείας, το σχολείο παρέμεινε κλειστό μέχρι να αποχωρήσουν, αφού ολοκληρώσουν το έλεγχό τους, οι αρχές.

Ανάλογη περίπτωση σημειώθηκε στο γαλλικό σχολείο Jules Verne στην Τενερίφη, καθώς και στο βρετανικό σχολείο St Georges στη Μαδρίτη, όπου οι γονείς ενημερώθηκαν για την αναβολή του σχολικού προγράμματος λόγω απειλών για βόμβα. Επιπλέον, πρόσφατα και το βρετανικό σχολείο Kensington στην Ισπανία έλαβε αντίστοιχες απειλές.

Η αστυνομία της Ισπανίας δεν έχει κάνει σχόλια για τα συμβάντα, ενώ αναφέρεται ότι και στη Γαλλία υπήρξαν παρόμοιες προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βόμβας σε σχολεία, αεροδρόμια και σταθμούς τρένων. Αντίστοιχα, το γαλλικό υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν καταγραφεί περίπου 788 τέτοιες προειδοποιήσεις.

Exit mobile version