Συνελήφθη ηλικιωμένος που οδηγούσε ανάποδα από το κέντρο της Αθήνας έως την Παλλήνη

Συνελήφθη ηλικιωμένος που οδηγούσε ανάποδα από το κέντρο της Αθήνας έως την Παλλήνη

Στην Αθήνα, ένας 75χρονος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία, μετά από καταδίωξη, για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια. Ο οδηγός εντοπίστηκε να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον σταματήσουν, αυτός αύξησε την ταχύτητα και παραβίασε πολλαπλούς ερυθρούς σηματοδότες.

Η καταδίωξη πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή μέσω Κολωνακίου, Αμπελοκήπων, Λεωφόρου Μεσογείων και Αττικής Οδού, καταλήγοντας στην Παλλήνη, όπου το όχημα ακινητοποιήθηκε ασφαλώς.

Κατά τον τροχονομικό έλεγχο, βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του καταλογίσθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα.

Τέλος, θα αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Exit mobile version