Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τιμήθηκε με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Πατριαρχικού Θρόνου, τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου μετ’ αστέρος, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’. Η τιμητική αυτή διάκριση απονεμήθηκε στο Πατριαρχείο, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο υπουργός με τον Πατριάρχη.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’ επεσήμανε στην ομιλία του τις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου, τονίζοντας την αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία των δύο χωρών, η οποία στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική και διαφημίζει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών κάτω από την προστασία του Θεού, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο.

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας, απαντώντας στην τιμητική διάκριση, επεσήμανε ότι την αντιλαμβάνεται ως αναγνώριση όχι μόνο προς το πρόσωπό του αλλά και προς τον ρόλο του ελληνικού κράτους, της ελληνικής πολιτείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή, καθώς και για την ενίσχυση των σχέσεων με την Αίγυπτο, χώρα της οποίας υπηρετεί ο Πατριάρχης.

Exit mobile version