Συνεχίζεται η κόντρα του Δούκα με την κυβέρνηση και τον Κώστα Μπακογιάννη για την διοίκηση της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»

Συνεχίζεται η κόντρα του Δούκα με την κυβέρνηση και τον Κώστα Μπακογιάννη για την διοίκηση της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»

Η τροπολογία που αφορά τη διοίκηση της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» έχει γίνει αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, χαρακτηρίζει την τροπολογία σκανδαλώδη, υποστηρίζοντας ότι αφαιρεί τον έλεγχο των υποδομών από την αυτοδιοίκηση. Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει την τροπολογία, ενώ εκφράζει φόβους για επιχειρούμενη ματαίωση του διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας από τη νέα δημοτική αρχή.

Από την άλλη πλευρά, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αντικρούει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία δεν περιορίζει τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης αλλά αντίθετα διευρύνει το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας. Επισημαίνει ότι η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» θα μπορεί να αναλαμβάνει έργα ανάπλασης και σε άλλες πόλεις της χώρας, όχι μόνο στην Αθήνα.

Η κόντρα ξεκίνησε από την καταγγελία του κ. Δούκα για την αλλαγή διοίκησης της εταιρείας από την Κυβέρνηση, η οποία φέρεται να αποσπά τον έλεγχο της εταιρείας από τον Δήμο Αθηναίων.

Exit mobile version