Βλαντιμίρ Πούτιν: Αυστηρή προειδοποίηση προς τις ξένες υπηρεσίες «που βοηθούν την Ουκρανία»

Βλαντιμίρ Πούτιν: Αυστηρή προειδοποίηση προς τις ξένες υπηρεσίες «που βοηθούν την Ουκρανία»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε ένα αποφασιστικό μήνυμα προς τις ξένες ειδικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν την Ουκρανία, προειδοποιώντας για αυστηρή αντίδραση σε περίπτωση προσπαθειών αποσταθεροποίησης της Ρωσίας. Η δήλωση αυτή έγινε μέσω ενός βιντεομηνύματος που εκδόθηκε με αφορμή την δημόσια Ημέρα των πρακτόρων ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο Πούτιν κατηγόρησε το καθεστώς του Κιέβου και τις ξένες ειδικές υπηρεσίες που το υποστηρίζουν για τη χρήση τρομοκρατικών μεθόδων και ενέργειες κρατικής τρομοκρατίας. Ανέφερε επίθεση σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μεταφορικές και ενεργειακές υποδομές, καθώς και επιθέσεις εναντίον αμάχων πολιτών και εκπροσώπων των αρχών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πολλαπλές δολιοφθορές σε σιδηροδρομικές γραμμές στη Ρωσία και επιθέσεις με drones, τις οποίες απέδωσε στην Ουκρανία, μετά την επίθεση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Πούτιν προειδοποίησε για δυναμική αντίδραση απέναντι στις προσπάθειες ξένων ειδικών υπηρεσιών να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη Ρωσία.

Exit mobile version