Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε χθες το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου λειτουργεί μία από τις πρώτες εκ των 19 Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διαθέτει έξι κλίνες, που αναμένεται να αυξηθούν, και προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα από νευρολόγους και νοσηλευτές. Υπάρχουν σχέδια για την πιστοποίηση της μονάδας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εγκεφαλικών.

Ο πρωθυπουργός, που συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Μονάδας, καθηγητή Νευρολογίας Γιώργο Τσιβγούλη, για τις δυνατότητες και τις καινοτομίες που προσφέρει η Μονάδα στη φροντίδα ασθενών. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό.

Στόχος του νέου δικτύου Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας είναι η παροχή έγκαιρης, εξειδικευμένης και ολοκληρωμένης περίθαλψης σε ασθενείς με εγκεφαλικά. Αναμένεται ότι κάθε χρόνο θα νοσηλεύονται στις 19 μονάδες περίπου 7.500 περιστατικά, συμβάλλοντας στη σημαντική μείωση της θνησιμότητας και των συνεπειών των εγκεφαλικών στην κινητικότητα των ασθενών.

Exit mobile version