Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Για σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, ενώ στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ. Στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά της χώρας αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχοπτώσεις στις Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, αλλά και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ορεινά από το πρωί, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα και τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, αναμένονται σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, 0 έως 12 στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη, 2 έως 16 στη Θεσσαλία και Ήπειρο, 4 έως 13 στη Δυτική Στερεά, 2 έως 17 στην υπόλοιπη Στερεά, 7 έως 16 στην Πελοπόννησο, 8 έως 15 στα Ιόνια νησιά, 7 έως 16 στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, 12 έως 16 στις Κυκλάδες, 13 έως 17 στα Δωδεκάνησα και 11 έως 20 στην Κρήτη.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα είναι από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές το μεσημέρι και απόγευμα, με ανέμους αρχικά έως 3 μποφόρ και το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα επίσης θα είναι περιορισμένη το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version