Τσεχία: Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες από πυροβολισμούς στην Πράγα

Τσεχία: Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες από πυροβολισμούς στην Πράγα

Ένα φοβερό περιστατικό μαζικής επίθεσης συγκλόνισε την Πράγα το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ένας νεαρός άνδρας άνοιξε πυρ από την ταράτσα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων. Ο 24χρονος δράστης, φοιτητής του πανεπιστημίου, χρησιμοποίησε μακρύκαννο όπλο με διόπτρα για να εκτελέσει την επίθεση.

Η αστυνομία αντέδρασε άμεσα και εντόπισε τον νεαρό νεκρό λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ δεν ήταν σαφές αν σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας ή αυτοκτόνησε. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε εντοπίσει νεκρό τον πατέρα του δράστη σε κοντινή πόλη. Οι αρχές είχαν διατάξει την εκκένωση του πανεπιστημίου, όπου ο δράστης είχε μάθημα, αλλά εκείνος ανέβηκε στην ταράτσα ενός γειτονικού κτιρίου και άρχισε την επίθεση.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση αυτού του είδους στην ιστορία της Τσεχίας, με 15 νεκρούς και 25 τραυματίες, εκ των οποίων 10 σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρόεδρος της χώρας, Πετρ Πάβελ, εξέφρασε τη συγκίνησή του και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στην Τσεχία.

Exit mobile version